Járóbeteg szakellátás rendelési idők szakrendelésenként 2020. 08.10-08.16

Járóbeteg szakellátás rendelési idők szakrendelésenként 2020. 08.10-08.16

tovább

Járóbeteg szakellátás rendelési idők szakrendelésenként 2020. 08.03-08.09

Járóbeteg szakellátás rendelési idők szakrendelésenként 2020. 08.03-08.09

tovább
Szakrendeléseink

Belgyógyászat II

A belgyógyászat aktívan részt vesz a frissen felfedezett belgyógyászati betegségek diagnosztizálásában, kezelések beállításában, időszakos felülvizsgálatában.

A gondozott betegek rendszeres ellenőrzésében segítséget nyújt (pl. hypertoniás és diabeteses betegek tartós kezelésre szoruló gyomor-bélrendszeri, vese funkcionális , endokrin szervek megbetegedése ). Elvégzik a járóbeteg szakellátás keretében is végezhető terápiás eljárások közül az infúziós terápiát is.Feladata a terhességi gondozás során protokollszerűen felmerülő belgyógyászati átvizsgálás, a gestatios diabetes kiszűrése. Pathológiás terhességek belgyógyászatot érintő esetekben rendszeres ellenőrzésre járnak a terminus végéig.
A szakrendelés rendelkezik vérnyomás és EKG 24 órás vizsgálatára alkalmas készülékekkel.

§ EBPM Clinic : kiválóan alkalmas -valamely napszakban vagy valamely tevékenység által kiváltott- hypertonia ill. alacsony vérnyomás regisztrálására, valamint esetleges a beteg által érzett illetve nem érzett szívritmus rendellenesség felfedezésére. A beteg a készüléket egész nap, folyamatosan magán hordja. Az EBPM Clinic az orvos által előre beprogramozott időpontokban megméri a páciens vérnyomását, s egyúttal tárolja 10 másodpercnyi EKG görbéjét is. Rosszullét, vagy valamilyen kellemetlen érzés esetén a beteg saját maga is indíthat mérést, ezzel is elősegítve a helyes diagnózis felállításához szükséges adatok összegyűjtését. Ebben az esetben azonban a készülék nem 10, hanem 48 másodpercnyi EKG görbeszakaszt tárol el.

§ Meditech ABPM-04, ambuláns vérnyomásmérő monitor: számítógépes működtetésű ambuláns vérnyomásmérő rendszer. Kis méretű, hordozható monitora 24-48 órán át gyűjti a páciens vérnyomás adatait, amelyeket a számítógépen futó programmal az orvos részletesen elemezhet. Segítségével eddig el nem érhető mértékben felderíthető a hypertoniás páciens vérnyomásprofilja. A fenyegető állapotok korán felismerhetők, és a helyes és időben megkezdett gyógyszerelésnek köszönhetően az érrendszeri katasztrófák megelőzhetők. A már megkezdett kezelés nyomon követhető és szükség esetén pontosítható, így a páciens optimális adagolással és időzítéssel kapja a gyógyszert.

A diagnosztikai szakrendeléseket a VESZ szakterületeiről veszi igénybe. Kiszűrt betegségek további vizsgálata a betegségcsoportnak megfelelő szakrendelések irányában helyi vagy a DEOEC és a Kenézy Kórház speciális járóbeteg szakellátása vagy fekvőbeteg ellátása segítségével történik.