Röntgen-ultrahang februári rendelési ideje

Röntgen-ultrahang februári rendelési ideje

tovább

Sebészeti rendelési idő változások

Sebészeti rendelési idő változások

tovább
Szakrendeléseink

Fogászat

A fogászati alapellátás a lehető legkorszerűbb eszközökkel rendelkezve gyógyítja Balmazújváros lakosait korszerű-modern multifunkciós fogászati kezelő egységekkel és digitális röntgen berendezésekkel.

A fogászati ellátás feladata a lakosság fogászati gyógyító-megelőző ellátása. Városunkat négy vegyes ( felnőtt és gyermek) fogászati körzet orvosa látja el. Szolgálatonként az utcajegyzékben szereplő ellátási kötelezettségén túlmenően lehetőség van a pácienseknek a szabad orvosválasztás elve alapján az általuk választott szolgálathoz fordulni panaszaikkal.

Az emberek többsége elmulasztja a szükséges fogászati ellenőrzéseket, és csak akkor keresi fel fogorvosát, ha már fájdalmai vannak, vagy a rágás nehézségei miatt gyomorpanaszok, esetleg egyéb megbetegedések lépnek fel. Hazánk a fogászati prevenció, a széleskörű felvilágosítás tekintetében meglehetősen lemaradt a világ élvonalától. A megfelelő szájhigiénia megakadályozza, vagy lassítja a kóros folyamatok kialakulását.
A prevenció a betegségek kialakulásának megelőzése. A fogászati prevenció a szájüreg és a fogak kóros folyamatainak meggátolása, a már kialakult károsodások előrehaladásának lassítása. A preventív tevékenység a fogászatban elsősorban a fogszuvasodás és a fogínygyulladás megelőzésére irányul. Ezek hazánkban népbetegségnek számítanak. Magyarországon a fogszuvasodás a lakosság közel 100%-át érinti.

Keresse fel idejében fogorvosát!