Járóbeteg szakellátás rendelési idők szakrendelésenként 2020. 08.03-08.09

Járóbeteg szakellátás rendelési idők szakrendelésenként 2020. 08.03-08.09

tovább

Járóbeteg szakellátás rendelési idők szakrendelésenként 2020. 07.27-08.02

Járóbeteg szakellátás rendelési idők szakrendelésenként 2020. 07.27-08.02

tovább
Szakrendeléseink

Laboratórium

A járóbeteg szakellátás feladata a speciális szakismeret alapján a betegek minőségi ellátása, szakkonzilium biztosítása a többi szakellátás, alapellátás felé, fekvőbeteg intézményi vizsgáló eljárások és gyógykezelés elősegítése szükség esetén.

A laboratórium mint diagnosztikai szakterület vesz rész az egészségügyi szakellátásban. A vizsgálatokat jellemzően a háziorvosok, házi gyermekorvosok, szakrendelések orvosai valamint betegség gyanúja esetén a foglalkozás egészségügy orvosai veszik igénybe.Laboratóriumi háttér nélkül a betegségek felismerése, diagnosztizálása, gondozott betegek rendszeres ellenőrzése, szűrővizsgálatok nélkül ma már nem képzelhetők el.
Felkészültsége folyamán minden nap képesek valamennyi a palettáján szereplő vizsgálati kérést teljesíteni, de a rendszerezettség érdekében bevezették az alvadási paraméterek vizsgálati napjának a hétfői napot.

A vérvétel minden nap reggel 7-10 óráig tart, sürgős kérés esetén ettől eltekintenek. A vérvétellel párhuzamosan a számítógépes rendszerben rögzítik a szükséges adatokat és a vizsgálatkéréseket.
10 óra után a vizsgálati anyagok megfelelő előkészítése kezdődik meg (centrifugálás) illetve az automaták beindítása.
Vizelet vizsgálatra 7-16 óráig fogadják a kéréseket.
Leletkiadás: minden nap 10 és 14 órakor