Sebészeti rendelési idő változás

Sebészeti rendelési idő változás

tovább

Röntgen és ultrahang szakrendelés 2019. októberi rendelési idők

Röntgen és ultrahang szakrendelés 2019. októberi rendelési idők

tovább
Szakrendeléseink

Nőgyógyászat

A nőgyógyászati szakrendelés feladata összetett. Ellátja a hozzá beutalóval és beutaló nélkül érkező panaszos pácienseket.

Tanácsot ad fogamzásgátlásban, folyamatosan nyomon követi a pácienst és az esetleges szövődmények kialakulását.

A nőgyógyászati műtéten átesett betegek utókezelésének koordinálását, psyches támogatását a beteg gyógyulásáig feladatának tartja.Más szakterületekkel –anya-csecsemő- és gyermekvédelem - közösen végzi a nővédelem, családtervezés és terhesgondozás feladatait.
Táppénzre vételi jogánál fogva keresőképtelen állomány elbírálását végzi.
Általános tevékenységüket kiegészítve arra gyanús esetekben további tenyésztésre váladékvétel történik HPV, Clamydia irányban.

Tevékenyen részt vesz a Népegészségügyi programban is megfogalmazott célkitűzések teljesítésében. Nem csak a megjelenő pácienseknél végez rendszeresen rákszűrési tevékenységet, hanem igyekszik felvilágosító tevékenységével azoknak a figyelmét is felkelteni - a szűrővizsgálatot népszerűsíteni - akik csak ritkán, vagy egyáltalán nem jelentkeznek a szakrendelésen.
A szakrendelés szakdolgozóinak köszönhetően az utóbbi két évben jelentősen növekedett a rákszűrés vizsgálatába beszervezett balmazújvárosi nők száma. Korai betegség-felismerés és kezelés eredményeképpen érezhetően csökkent az ilyen irányú megbetegedések és elhalálozások száma.